Sabah Sıkıntısız Uyanmak İçin Hangi Pozisyonda Uyumalı?

Yattığınızda sırtınızda veya ense kökünüzde bir ağrı hissederseniz, bunu uyku pozisyonunuza bağlamakla yetinmeyin, yaşamızın ne kadar “Hijyen”, yani temizlik kurallarına veya koşullarına uygun olduğunu da sorgulayın.

 

Ağrı hissettiğinizde örneğin yatmaya gitmeden önce kaslarınızı gevşetecek hareketler yapabilir, soluk alıp vermenizi daha düzenli hale getirebilir, hatta mümkünse ev halkından size masaj yapmalarını isteyebilirsiniz.

 

Ayrıca daha rahat veya yumuşak bir yastık ve örtü seçebilirsiniz. Ve nihayet bacaklarınızın arasına bir yastık koymak da uyumanıza yardımcı olabilir.

 

Bazıları sırt üstü, bazıları sağ veya sol tarafa dönük olarak, basıları da ellerini karnında veya göbeğinde kavuşturarak uyumayı tercih ediyor. Yani, herkesin yatak pozisyonu farklı. Hele yatağı paylaşıyorsanız, seçeceğeniniz pozisyona alışmak zorundasınız. İyi bir pozisyon ayarlayamazsanız, sırtınıza veya ensenizde zaten doğuştan var olan ağrıların kendilerini hissettirmeleri kaçınılmaz oluyor.

 

Peki, uyku için en rahat veya en az rahatsız edici pozisyon hangisi? Cevap: Nasıl rahat ediyorsanız o. Tek öneri: Ya birlikte yattığınız kişiye, yani eşinize “Biraz öteye git” dieceksiniz ya da ayrı yataklarda uyuyacaksınız. Bu ikisi de olmazsa sırt veya ense ağrılarına katlanacaksınız!



Etiketler: