Protez Memeyle Bebek Emzirilir Mi?

Daha güzel bir göğüse sahip olabilmek için giderek daha çok kadın meme protezi yaptırıyor. Ancak akıllarına bir soru takılıyor: Anne olduklarında, bu protez memelerle bebeklerini emzirebilirler mi?

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

İşte bu konuda sıkça sorulanlar…

 

1-Emzirmek, memeleri sarkıtıyor: YANLIŞ. Çünkü memeleri emzirmek değil hamilelik ve yaş sarkıtıyor. Gerçekten, hamilelikte hormonlardaki değişim ve doğal olarak alınan kilolarla, yağ birikiyor, bu da göğüsleri sarkıtıyor.

 

2-Meme implantları emzirirken bebeğe zararlı: YANLIŞ. Meme protezleriyle emzirmenin hiçbir sakıncası yok. Çünkü implantlar meme bezlerine değil, kaslara yerleştiriliyor.

 

3-Bebeği emzirmek için implantların doğumdan en az 12 ay önce konulması gerekiyor: YANLIŞ. Sürenin önemi yok. Cerrahın bu implantları nereye yerleştirdiği önemli.

 

4-İmplant operasyonu için doğumdan sonra en az 6 ay beklemek gerekiyor: DOĞRU. Hamilelik boyunca vücut bir çok değişiklik geçirdiği için, doğumdan sonra bir süre geçmesinin beklenmesi tavsiye ediliyor. Meme implantlarının yerleştirilmesi ayrıca bebeğin emzirilip emzirilmemesin göre değişiyor. Çünkü göğüslerin hacmi buna göre değişiyor.

 

5-Emzirme dönemi bittikten sonra protezlerin pozisyonlarının kontrol edilmesi gerekiyor: YANLIŞ. Böyle bir şeye gerek yok. Protezler doğru yerleştirilmişse, yani kasların altındaysa, emzirme onları ne değiştiriyor, ne de tahrip ediyor.



Etiketler: