O Meşhur Gemi Sonunda Yola Çıktı!

Hedef: Dünya çevresinde 3,5 yıl sürecek turla 147 ülkede 420 limana uğramak. Pusulaları: Sadece güneşi izlemek.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

“Odyssey” kruvazörünün yolcuları  4 ay süren kabustan sonra nihayet rahat bir nefes aldılar. Gemi, Kuzey İrlanda’nın Belfast limanında zincirlerini ve halatlarını çözüp denize açıldı. Bir dizi formalite eksikliği ve teknik sorun nedeniyle 4 ay Belfast’ta pinekleyen geminin 600 yolcusu tura katılmak için 90 bin e 800 bin Euro adasında para ödediler.

 

Yolcular bu 4 ay boyunca gündüzler gemide oyalandılar, geceler onarım çalışmalarına imkan sağlamak için Belfast’taki otellere dağıldılar. Bekleme süresi uzayınca çoğu Amerikalı yolcuların büyük bölümü valizlerini toplayıp ülkelerine ve evlerine döndüler. Geriye sabırla yola çıkmayı bekleyen 100 kadar yolcu kaldı.

 

Bunların arasında Florida’da yaşayan John ve Melody çifti de vardı Gemin sürekli konutları olacağı umuduyla her şeyi satıp savmışlardı. Çift şimde Belfast ve çevresinin rehberlik edecek kadar uzmanı oldular. Beklemekten çok sıkılınca birkaç günlüğüne İspanya ve Fransa gezilerine çıktılar. “Odyssey”de 3 kabin almak için 1 milyon dolardan fazla para ödemişlerdi.

 

Bakalım, kruvaziyerin nihayet denize açılması onların burukluklarını hafifletebilecek mi?



Etiketler: