İtalya'da Cinsel Şiddet Uygulayanlar Kısırlaştırılacak!

İtalya Hükümeti güvenlik gerekçesiyle cinsel şiddet uygulayanların kısırlaştırılmasını öngören düzenlemeye yeşil ışık yaktı. Kısırlaştırma kimyasal ilaç uygulanmasıyla yapılacak.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

İtalya’da bu konu aslında 22 yıldır tartışılıyor. Kısırlaştırmayı savunanlar, bunun cinsel şiddet uygulayanların tekrar tekrar yarı önüne çıkarılmasını önlemenin çaresi olarak görüyorlar. Muhalefet ise bunun anayasaya aykırı olduğunu savunuyorlar.

 

Cinsel şiddeti birden fazla kez uygulayanların kısırlaştırılması kural Fransa’da yıllardır var. Yasada şöyle deniyor: “Kimyasal kısırlaştırma, cinsel suçlar işleyenlere karşı bir ‘Libido’ engelleyicisidir. Vücutta herhangi bir cerrahi müdahaleye yol açmadan ‘Libido’yu azaltmayı öngörür. Geriye dönüşü olmayan bir yöntem değildir. Mahkum cinsel şiddeten vazgeçince, ‘Libido’ eski gücüne kavuşur.”

 

Bu, bir mahkeme kararına bağlı olmayan tıbbi bir uygulama oluşturuyor. Yine Fransa’daki yasada buna şöyle açıklık getiriliyor: “Bir mahkeme bir cinsel suçlu için tedavi edilmesi kararı alabilir. Bu durumda, doktor ‘Libido’nun faaliyetini azaltıcı kimyasal müdahalede bulunabilir.”



Etiketler: