Güney Kore'de Pikki Pikki Dansı Sosyal Medyada Gündem Oldu!

Basit hareketler, sürükleyici bir müzik, statta dans eden kızlar… “Pikki Pikki” dansı sosyal medyada yeni bir modayı tetikledi.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Bu ilginç dans Güney Kore’deki beyzbol maçlarında doğdu. Ülkede bu maçların oynandığı statlardaki atmosfer ABD’deki beyzbol karşılaşmalarını aratmıyor.

 

Maç başlar başlamaz, K-Pop gruplarının müzikleri ortalığı inletiyor,  pom-pom kızlar başta olmak üzere herkes dans etmeye başlıyor.

 

2022’den bu yana bir “Pom-pom girl” grubu ekranların sürekli figürleri haline geldi. Güney Kore profesyonel beyzbol takımı “KİA Tigers”ın destekçileri olan bu kızlar, takımları maçı kazanır kazanmaz kendilerinin geliştirdiği bir koreografiyi sahneliyorlar: “Pikki Pikki” dansı.

 

Dansın hareketleri basit. Parmaklar kalkık durumda eller yukarıdan aşağıya harket ettiriliyor. Elbette müzik eşliğinde.

 

“KİA Tigers” takımının “Pom Pom Girl”inin dansı TikTok’ta şimdiye kadar 6 milyondan fazla izlendi.

 

Dans kısa sürede Güney Kore’den ABD’ye sıçradı. K-Pop yıldızları ve şarkıcı Olivia Rodrigo, çektikleri vidolarda “Pikki Pikki” temposuyla dan ederek, popülerliğini artırdı.

 

Salgın, ABD’den Avrupa’ya sıçramak üzere. Hatta sıçradığını söyleyebiliriz. Çünkü TikTok ve İnstagram daha şimdiden “Pikki Pikki” dansı videolarıyla dolup taşıyor.