Araç Alacaklara Uzmanından Tavsiyeler!

Otomotiv ve sigorta sektöründe faaliyet gösteren Utku Grup, araç alıp satacaklara mağdur olmamaları için uyarılarda bulundu.

 

Otomotiv ve sigorta sektöründe faaliyet gösteren Utku Grup, araç alıp satacaklara mağdur olmamaları için uyarılarda bulundu. Utku Grup'tan yapılan açıklamada, araç alacakların satış aşamasına kadar satıcıdan güven alması ve gönül rahatlığı ile işlemleri yapabilmesinin önemli olduğu belirtilerek, bunun için bazı hususlara dikkat edilmesi gerektiği ifade edildi.

 

Aracın bir kurumsal şirketten veya galeriden satın alınacağı durumlarda firmanın Ticaret Bakanlığınca verilen yetki belgesi ve mesleki yeterlilik belgesinin olup olmadığının sorgulanması gerektiğini kaydeden uzmanlar, şirket tarafından güncel ve detaylı ekspertiz yapılmasının, bu raporunun barkodla doğruluğunun onaylanmasının önem taşıdığını vurguladı.

 

utku grup tan otomobil alacaklara tavsiyeler

 

-"Plakadan değil şasi numarasından sorgulayın"

 

Alınacak aracın tramer kaydının plakadan değil şasi numarasından sorgulanması gerektiğinin altını çizen Utku Grup yetkilileri, "Çünkü plaka her satışta değişebilir. Ancak şasi numarası hiç bir zaman değişmez. Tüketicilerimizin bu konuda çok dikkatli olmalarını rica ediyoruz. Bu hususlara dikkat ederek birikimlerinizi ve gelecekteki güzel günlerinizi güvence altına almış olursunuz. Alıcı ve satıcı memnuniyeti ve güvenli alışveriş firmamızın en temel görevlerindendir." dedi. Utku Grup satış işlemi sırasında noterden onay almadan ödeme yapılmaması gerektiğini dile getirerek, şunları ifade etti: "Biz firmamızda kurumsal hizmet veriyoruz. Tüm yetki belgelerine sahibiz. İşimizi severek yapıyoruz. Bu yönlerimizle müşterilerimize güvenli alışveriş sağlıyoruz. İşimizin satış işleminin tamamlanmasıyla bitmediğinin farkındayız.  Bünyemizdeki sigorta şirketimizle araç satış sonrası hizmetler sunuyoruz. Böylece müşterilerimizin yorulmadan, zorunlu trafik sigortalarını ve kasko poliçelerini firmamıza özel indirimli fiyatlarla düzenleyerek anahtarlarını teslim ediyoruz."