Yemek Yiyip Hesabı Ödemeden Çıkıp Giden Kadın Belçika'da Restoranların Kabusu Oldu!

Belçika’nın Ostende kentinde 54 yaşındaki Nadine W. adlı kadın tam 144 kez gittiği restorandan hesabı ödemeden çıkıp gitti. Hayatının son birkaç yılını cezaevi ile psikiyatri kliniği arasında geçiren Nadine, geçen 15 Mart’ta tahliye edildikten sonra eski huyuna döndü ve 2 kez daha restoranlardan hesap ödemeden ayrıldı. Ostende savcısı Lode Vandaele “Bu yolda devam ederse yeniden cezaevine girecek” dedi ve kadın için hapis cezası istedi.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Savcı Vandaele şu açıklamayı yaptı: “Sanığı iyi tanıyoruz. Bizim epey başımızı ağrıttı.  Tüm restoranlardan kadının durdurulması veya önlenmesi için talep geliyordu. Sonunda el koymak zorunda kaldık.” Nadine 2018 sonbaharından bu yana 144 kez restoranlardan hesap ödemeden ayrıldı. “Hesabı ödemeyi unutuyordu”, bu da dolandırıcılık kapsamına giriyordu. Kısa sürede “Restoranların kabusu” diye ünlendi.

 

Polis her müdahalesinden çaresiz kalıyordu. Çünkü, Nadine hep bir bahane uyduruyordu. Böylece dosyası kapanıyordu, Üstelik duruşmalara da gitmiyordu, nedense savcılar da tutuklama talebinde bulunmuyordu. Nadine bu hoşgörüden faydalanıp hesap ödemeden restoranları dolaşmaya devam ediyordu. Sonunda biriken hapis cezalarının toplamı8 yıla ulaştı. 2019 Temmuz’unda cezasını çekmesi için cezaevine konuldu. Bir avukatla anlaştı. Avukat verilen hapis cezalarını tek tek tartışmaya açtı. Başardı da. Çünkü, Nadine’in toplam cezası 2,5 yıla indi.

 

Nadine, 17 Temmuz 2019’dan 6 Aralık 2021’e kadar cezaevinde kaldı. Sonra cezaevi yönetiminin isteğiyle psikiyatri tedavisi görmesine karar verildi. Cezaevinde bir psikiyatri kliniğine kaldırıldı. Orada gönüllü olarak bir süre kaldı ve 15 Mart 2024’te serbest bırakıldı. Ama huylu huyundan vazgeçmemişti: 4 Nisan’da yeniden restoranlara dadanmaya başladı. Örneğin, 14 Nisan’da gittiği restoranda spagetti ve kahve sipariş etti. Hesap 32 Euro tuttu. Ama ödemedi veya ödeyemedi. Avukatına göre bu defa durum farklıydı: “Nadine yeni bir banka kartı aldı. Temassız ödemek istedi. Ancak kartı ilk kez kullanacağı için bir PİN kodu gerekiyordu. O da kodu bilmiyordu. Oysa bankadaki hesabında yeterli para vardı. Çünkü asgari gelir sisteminden yararlanıyordu.”

 

Banka kartındaki sorunları bildiği halde Nadine 2 gün sonra bir başka restorana gitti. Tost, yumurta ve 2 kahve söyledi.  Hesap: 17 Euro. Tabii yine ödeyemedi. Bu yeni olaylar onu yeniden mahkeme önüne çıkardı. Savcı 4 ay hapis ve para cezası istedi. Henüz karar verilmedi ama savcı “Bu işin peşini bırakmayacağım. Hiç değilse caydırıcı olmak istiyorum” dedi.



Etiketler: