Süper Zenginlerin Cenneti Dubai'de Dilenci Kaynıyor!

Süper lüks daireler ve villalar… Dünyanın en ünlü ve prestijli  markalarının butikleri… Her biri servet değerinde olan otomobiller…

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Birleşik Arap Emirlikleri’nin dünyaya açılan vitrini Dubai, gerçekten  zenginler için bir cennet.

 

Ama bu vitrine gölge düşüren bir şeyler var. Örneğin, dilenciler. Yetkililer onları kent merkezinden kovmak için seferberlik ilan ettiler.

 

Dubai zenginlerin en zenginlerini kente çekmek için uluslar arası markalarla işbirliği yaparak inşa ettirdiği akıl almaz lüks villalara güveniyor.

 

Kentteki süper semtler iki gruba ayrılıyor:

 

Nakit varlığı 1 milyon doların üstünde olanlar.

 

Nakit varlığı 30 milyon doların üstünde olanlar.

 

Süper  zenginler için inşa edilen mahallelerde Mercedes-Benz, Armani, Karl Lagerfeld, Roberto Cavalli, Bulgari gibi gruplarla işbirliği yapılıyor.

 

Örneğin, Bulgari’nin inşa ettiği “Bulgari Lighhouse” apartmanında bir daire sahibi olmak için 112 milyon dolar ödemek gerekiyor!

 

O kadarını ödeme gücünüz yok mu? Dert etmeyin! Birkaç yüz metre ötede “Armani  Beach” daireleri “Sadece” 5,7 milyon dolara satılıyor.  Maddi durumunuz biraz daha iyiyse, Karl Lagerfeld’in inşa ettiği mahallede 8,7 milyon dolara bir villa alabilirsiniz.

 

Mercedes-Benz de 1 milyar dolarlık yatırımla Dubai’nin merkezinde bir konut kompleksi  inşa ediyor. İtalyan modacı Roberto Cavalli ise Dubai’nin marinasına yakın bir yerde 545 milyon dolarlık bir inşaat projesine ortak oldu.

 

Ah, bir de AVM çevrelerinde, lüks sitelere giden yollarda dilenciler olmasa!..