Şule Yüksel Şenler Kimdir? Nerelidir? Neden Gündemde?

Şule Yüksel Şenler kimdir? Yayınlanan belgeselle gündemde olan Şule Yüksel Şenler ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette kullanıcılar tarafından sıklıkla merak edilmeye başlandı. Peki Şule Yüksel Şenler kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındadır? Ne iş yapıyor? Neden gündemde? Cevaplar haberimizde..

 

Şule Yüksel Şenler kimdir? Yayınlanan belgeselle gündemde olan Şule Yüksel Şenler ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette kullanıcılar tarafından sıklıkla merak edilmeye başlandı. Peki Şule Yüksel Şenler kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındadır? Ne iş yapıyor? Neden gündemde? Cevaplar haberimizde.. 

 

sule yuksel senler kimdir nerelidir neden gundemde

 

Şule Yüksel Şenler kimdir? Nerelidir? Neden gündemde?

 

Şule Yüksel Şenler kimdir? Yayınladığı belgesel ile ismi ön plana çıkan Şule Yüksel Şenler 29 Mayıs 1938; Kayseri doğumludur. Aslen Kıbrıslı olan Şenler, daha çok küçük yaşlarda İstanbul'a göç etti. Öğrenimini daha ortaokul ikinci sınıfta bırakan Şenler, terzinin yanına girerek çalışmaya başladı. Terzide çalışması, kendi başörtüsü tasarımlarını yapmasına olanak sağladı ve burada çok şey öğrendi. Yaşı 21 olduğunda merak saldığı Gazetecilik mesleğine yöneldi ve birçok habere imza attı. 1965'te tesettüre girdi. Hür Söz, Yeni İstiklal, Babıalide Sabah gazetelerinde kadın sayfası yaptı. 1967-71 yılları arasında Bugün gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. Seher Vakti dergisinde başyazarlık yaptı. Yıllar 1980'i gösterdiğinde ise Zaman ve Milli Gazete'de çalışmaya başladı. Yazdığı Huzur Sokağı isimli kitabı film oldu. Yücel Çakmaklı'nın yönettiği Birleşen Yollar adlı filmin baş rollerinde İzzet Günay ve Türkân Şoray oynadı. 28 Ağustos 2019 tarihinde İstanbul'da vefat eden Şule Yüksel Şenler'in mezarı, Eyüp Sultan'da, Mihrişah Valide Sultan Külliyesi haziresindedir.