Şenay Lambaoğlu Kimdir? Nerelidir? Kaç Yaşındadır?

Şenay Lambaoğlu kimdir? Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla geniş kitlelerin beğenisini kazanan şarkıcı Şenay Lambaoğlu ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette kullanıcılar tarafından sıklıkla merak edilmektedir. Peki Şenay Lambaoğlu kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındadır? Cevaplar haberimizde..

 

Şenay Lambaoğlu kimdir? Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla geniş kitlelerin beğenisini kazanan şarkıcı Şenay Lambaoğlu ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette kullanıcılar tarafından sıklıkla merak edilmektedir. Peki Şenay Lambaoğlu kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındadır? Cevaplar haberimizde..

 

senay lambaoglu kimdir nerelidir kac yasindadir

 

Şenay Lambaoğlu kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındadır?

 

Şenay Lambaoğlu kimdir? Şenay Lambaoğlu Almanya’nın Kiel şehrinde dünyaya gelmiştir. Eğitimini Pera Güzel Sanatlar Akademisi’nde Müzikal ve Drama üzerine alan şarkıcı sonrasında İstanbul Üniversitesi Avrupa Topluluğu bölümünde, Harvard Üniversitesi’nde, Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzik bölümünde tamamladı. 2005 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi’nde yüksek lisans yapmıştır. 2012 yılında Ada Müzik etiketi ile müzikseverlerin beğenisine sunulan albüm 19.İstanbul Caz Festivalinde Fransız Trompetçi Mederic Collignon’un konuk müzisyen olarak katılımıyla European Jazz Concerts serisi kapsamında sahne aldı. Aynı proje 23.Akbank Caz Festivali’nde de "KAMPÜSTE CAZ" konserlerinde birçok üniversitede gençlerle buluştu. Sanatçının “Zarf Tümleci” adını verdiği ikinci albümü ise 2014’te DMC etiketiyle çıktı. Bu albümün kayıtlarında Barış Doğukan Yazıcı ve Utku Akyol trompette, Yahya Dai ve Engin Recepoğulları saksofonda, Cem Tuncer ve Cenk Erdoğan gitarda, Ercüment Orkut ve Can Çankaya piyanoda, Volkan Hürsever kontrabasta ve Ediz Hafızoğlu davulda yer aldı.

 

Şenay Lambaoğlu; 2014’te Müzik Ekspres 1. Alternatif En İyi Kadın Sanatçı, 2015’te 12. Radyo Boğaziçi Müzik ödülleri En iyi Caz Müzik Sanatçısı ödüllerini aldı. Üçüncü albümü “Başka Türlü Bir Şey”'i Sony Müzik etiketi ile 2015'te müzikseverlerle buluşturan sanatçı bu albümde ; Farketmeden, Seni Düşünmek, Sensiz Olmaz, Uçurtma gibi efsane şarkıları yorumladı. Can Yücel’den Nazım Hikmet’e, Ömer Hayyam’dan, Füruğ Ferruhzad’a; unutulmaz ozanların unutulmaz eserleri Şenay Lambaoğlu’nun sesinde yeniden hayat buldu. Prodüktörlüğünü ve aranjörlüğünü Can Çankaya’nın yaptığı bu albümde elektro gitarda Volkan Polat, akustik gitar ve banjoda Selim Saraçoğlu, kontrbasta Kağan Yıldız, davulda Berke Özgümüş yer aldı. Yolum Yok ve Uçurtma parçalarının perküsyon yorumunda Türkiye cazının duayenlerinden Okay Temiz imzası yer alıyor. Yolum Yok’un kabak kemane partilerini Cafer Nazlıbaş seslendirirken santurda Amir Humayounfard yer aldı.

 

Sanatçı bu süreçte 18. Internet Medyası Magazinci. com Yılın En İyileri değerlendirmesi kapsamında 2018 Yılı en iyi Alternatif Pop Yorumcusu ödülünü aldı. 2018’de tüm söz ve müziklerin yine kendi imzasını taşıdığı ve prodüktörlüğünü üstlendiği dördüncü albümü “Rüyalarıma Gir” dinleyicilerle buluştu. Şenay Lambaoğlu’nun Türkçe caz kalıplarının dışına çıkarak, alternatif pop ile caz arasında kendi yalın çizgisini bulduğu albümde Derya Türkan(Istanbul kemencesi), Sedef Erçetin(viyolonsel),Korhan Futacı(saksofon), Erdinç Şenyaylar(gitar) gibi konuk müzisyenler yer aldı. Şehrin Orta Yerinde” parçalarını yine single olarak yayınladı. Mayıs 2021’de Hakan Kurşun(düzenlemeler, gitar), Eylem Pelit(bas), Volkan Öktem’den(davul) olusan usta kadroyla pandemi dönemi üretimini kayıt altına aldığı “Hayat Defteri” adlı albümünü yayınladı. Instagram’da senaylambaoglu ismiyle paylaşımlarına devam eden şarkıcı Şenay Lambaoğlu’nun bu mecrada 60.3K takipçisi bulunmaktadır.