Rüyada Anahtar Görmek Ne Anlama Gelir?

Rüyada anahtar görmek ne anlama gelir? Rüyada anahtar gördüysen ne olacaktır? Kötüye mi yoksa iyiye mi iÅŸarettir? Rüyada anahtar görmenin anlamı nedir? Anahtar görmek neye delalet eder? Ä°ÅŸte cevabı haberimizde... 

 

-Rüyada anahtar görmek görülme ÅŸekline göre farklı tabir edilir. Rüyada anahtar kaybetmek, erkekler için, ev deÄŸiÅŸikliÄŸine, kadınlar için, evliliÄŸinde geçimsizliÄŸin iÅŸaretidir. Kırık anahtarı görmek, çevrenizde arkanızda konuÅŸan dostlarınızın varlığına iÅŸarettir. Rüyada anahtar çalınması, iÅŸlerinizi boÅŸ vermenizden dolayı çok zor durumlara düÅŸeceÄŸinize iÅŸarettir.

-Anahtar, kapılar açan bir Alettir. Bu sebeple rüyada anahtar görmek, rüya sahibi için Allahu Teâlâ'nın lütuf ve ihsanına delalet eder. Anahtar, ilim ve Kur'an'ın kapısını açmakla da tabir olunur.

-Rüyada elinde cennetin anahtarı olduÄŸunu görmek, ibadet, ilim, hikmet ve marifetle nasiplenmeye delâlet eder. Elinde birçok anahtarın olduÄŸunu görmek, büyük ve ÅŸerefli bir saltanata iÅŸarettir. Ä°mam Nablusî rüyada anahtar görmeyi ÅŸu ÅŸekilde tabir etmiÅŸtir:

-Rüyada elinde diÅŸsiz bir anahtar olduÄŸunu görmek, yetime zulmetmeye iÅŸarettir. Elinde Kâbe'nin anahtarını görmek, yüksek ÅŸahsiyetlerden birine eriÅŸmeye ve onunla dost olmaya delâlet eder.

-Yine anahtar, hazineler ile de tabir edilir. Zira her kapı anahtar ile açılır. Rüyada demirden bir anahtar görmek, kuvvetli ve ÅŸöhretli bir kimseye ve iÅŸlerin selâmetine delâlet eder.

-Bazı kere de anahtar görmek, evlâda, casuslara, yolculuÄŸa, hizmetçilere, kadınlar için de kocaya delâlet eder. Rüyada elinde aÄŸaçtan yapılma anahtar görmek, emanet bıraktığı malı varsa zayi olacağına iÅŸarettir.

-Elinde bir anahtar olduÄŸunu görmek abdest alıp ibadet etmeye; elinden anahtarın düÅŸtüÄŸünü görmek namazı eda etmekte gevÅŸek davranmaya delalet eder.

-Ayrıca anahtar görmek, rızık, ilim, evlat, elçi, mal, define, koca ve hacca gitmekle tabir edilir. Elinde birçok anahtar olduÄŸunu gören kimse büyük bir mertebeye eriÅŸir.

-Anahtar ile bir kapıyı veya kilidi açtığını gören, büyük bir zatın yardımıyla düÅŸmanına galip gelir. Kırık anahtarı görmek, çevrenizde arkanızda konuÅŸan dostlarınızın varlığına iÅŸarettir. Anahtar çalınması, iÅŸlerinizi boÅŸ vermenizden dolayı çok zor durumlara düÅŸeceÄŸinize iÅŸarettir.

-Hayatınızda beklenmedik değişiklikler olacağının işaretidir. Anahtar, kaybetmekse gereksiz maceralara yorumlanır. Anahtar yeni bir umut, yeni bir fırsattır.

-Anahtar, eliyle halkın islerinin yapılması için aracı olan bir kimse ile tabir olunur. Elinde birçok anahtarlar olduÄŸunu gören, rütbe ve ÅŸeref sahibi olur.

-Rüyada anahtarının kaybolduÄŸunu veya çalındığını görenin isleri yarım kalır. Anahtarı kilidin deliÄŸine soktuÄŸunu görmek, nikâha iÅŸarettir. EÄŸer anahtar yeni ise bakire bir kızla, eski ise dul bir kadınla evlenilir.

-Bir baÅŸka rivayete göre de: Anahtar görmek, eliyle halkın islerinin yapılması için aracı olan bir kimse ile tabir olunur. Elinde birçok anahtarlar olduÄŸunu gören, rütbe ve ÅŸeref sahibi olur. Anahtar, rızka veya yardıma iÅŸaret eder.

-Bir kadın rüyada kendisine anahtar bırakıldığını görse, o kadın birisiyle nikâhlanır. Anahtar, hac ile de tabir edilir.

-Bir baÅŸka rivayete göre de; Rüyada, anahtar görmek, rızka veya yardıma yahut Cenabı Hak tarafından olacağı ÅŸeyle ilim ve Kur an in kapısını açmaya delalet eder. Özellikle kendisiyle beraber birçok anahtar varsa, rızık ve ilme nail ve bunlara sebep olan ÅŸeylere yardımcı ve düÅŸmana galip gelmeye mazhar olur.

-Bazen anahtar evlada, casuslara, yolculuÄŸa, kölelere, kadınlar için kocaya ya da mala delalet eder. Bazen anahtar Cenabı Hakkın gayb hazinesinden ümit ve arzu ettiÄŸi ÅŸeye nail olmasına delalet eder.

-Rütbe ve makam sahipleri için anahtar görmek ÅŸehirlere, köle için kurtuluÅŸa delalet eder.

-Rüyada elinde dilsiz bir anahtar olduÄŸunu gören kimse, yetime zulmeder. Anahtar, duanın kabul olmasına da delalet eder. Anahtarlar, hazinelere de delalet eder, çünkü hazineler onlarla açılır.

-Demirden yapılmış anahtar, kuvvetli ve ÅŸöhretli bir kimseye ve islerinin açılmasına delalet eder. Bazen de kuvvetli bir kimsenin yardımı ile galip gelir. EÄŸer anahtarsız açarsa, o kimse dua veya iyilik ve ebeveyninin duasıyla maksadına nail olur.

-Hayatınızda beklenmedik değişiklikler olacağının işaretidir. Anahtar kaybederseniz, gereksiz deneyimler edineceğiniz ve maceralar yaşayacaksınız.

-Rüyada anahtar görmek, aklını kullanamayarak fakirleÅŸmeye, hapishane kapısını anahtar ile kilitlemek, destek aldığınız kimselerin sıkıntıya düÅŸeceklerine iÅŸarettir. Artık sizin desteÄŸinize ihtiyaç duyduklarına, kapı üzerinde anahtar, mahkumiyete, kırılmış anahtar, malınızı korumanız gerektiÄŸine iÅŸarettir.

 


Etiketler: