Prens Harry'e Piyango Vurdu! Hesabına 8.3 Milyon Euro Yatacak!

Prens Harry, 15 Eylül’de 40 yaşına basacak. Kral 3’üncü Charles’ın küçük oÄŸlu olan Harry’nin banka hesabına o gün 7 milyon Pound (8,3 milyon Euro) yatırılacak. Bu, babaannesi 2’nci Elizabeth’in annesi, yani Harry’nin büyük büyük annesinin mezarından gönderdiÄŸi bir yaÅŸ günü hediyesi!

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Kraliçe Elizabeth’in annesi ya da o dönemdeki unvanıyla Ana Kraliçe 2002’de son nefesini verdiÄŸinde vasiyeti çoktan hazırdı. Vasiyetinde ailesiyle ilgili bir fona 83 milyon Euro’dan fazla para bırakıyordu.

 

Ana Kraliçe’nin ölümünden 22 yıl sonra bu mirasın bir bölümü torunlarının çocukları Prens Harry ile aÄŸabeyi William’a verilecek.

 

Ana Kraliçe’nin vasiyetinde, bıraktığı mirastan Prens Harry’nin payını alabilmesi için 40 yaşına basmış olması koÅŸulu yer alıyordu. Ayrıca Harry’nin bu mirasın veraset vergisini ödemesi gerektiÄŸi de belirtiliyordu.

 

Tüm bu koÅŸullara raÄŸmen Harry’nin eline aÄŸabeyi Williams’tan daha çok para geçecek. Çünkü geniÅŸ mi geniÅŸ ve bereketli tarım arazileri, ticari mekanlar, doÄŸal kaynaklar içeren mülklerden de pay alacak.

 

Ancak, mülklerin gelirlerini aslan payı aÄŸabeyi, Veliaht Prens Williams’ın görevinin gerektirdiÄŸi harcamalar için kesilecek.

 

Sonuç olarak, Harry, Ana Kraliçe’nin mirasının iki kardeÅŸe ayrılmış 14 milyon Pound (17 milyon Euro’dan fazla) bölümünün yarısının biraz fazlasına sahip olacak. Ancak bu onu aÄŸabeyinden daha zengin yapmayacak. Çünkü Harry’nin serveti 54 milyon Euro dolaylarında. AÄŸabeyi Prens William ise 90 milyon Euro’luk bir servetin üstünde oturuyor.