Miss Universe Yarışmasının Güney Kore Ayağında 80 Yaşında Kadın Finale Kaldı!

“Miss Universe” yarışması 1952’de doğdu. Güney Kore’nin “Miss Univers” yarışmasındaki adaylarından Choı Soon-hwa ise, ondan 10 yıl önce.

 

Bu yıl Meksika’da düzenlenecek “Miss Universe" yarışmasında Güney Kore’yi temsil etmek için diğer 31 adayla finallerde yarışacak.   

 

Medyanın sorularını yanıtlarken şöyle dedi: “80 yaşında bir kadın nasıl bu kadar sağlıklı olabilir diye soruyorlar. Vücudumun hatlarını nasıl koruduğumu, nasıl bir beslenme rejimi izlediğimi merak ediyorlar. İnsan elbette yaşlandıkça kilo alır. Ama ben  yaşlılıkta bile sağlıklı yaşanabileceğini göstermek istiyorum.”

 

“Miss Univers” yarışmasında on yıllar boyunca yaş sınırlaması kuralı uygulandı: Sadece yaşları 18-28 yaş arası olanlar yarışmaya katılabilirdi. Ancak bu yıl başında yaş sınırı iptal edildi.  Geçen yıl bir başka kriterden de vazgeçildi: Evli,  çocuklu, hamile, hatta dul kadınlar da artık yarışmaya katılabiliyorlar.

 

Choi yarışmada şansını deneyen tek yaşlı kadın değil. Ama en yaşlıları. Örneğin, 58 yaşındaki Kanadalı Lorainne Peters, 60 yaşındaki Arjantinli Alejandra Marisa Rodriguez de ülkelerindeki elemelere katıldılar. Ne yazık ki, ikisi de Kasım ayında Meksika’da yapılacak finallere kalamadılar.

 

Choi Soon-hwa elemeleri geçerse, en yaşlı ikinci finalistin iki kat yaşıyla Meksika’ya gidecek. Çünkü şu ana kadar en yaşlı finalist 40 yaşındaki Maltalı Beatrice Njoya.