Milyonlarca Türk Neden Mars'a İsmini Gönderiyor?

Youtube'da yayınladığı sanat, teknoloji, tasarım hikayeleri ile dikkat çeken ünlü Youtuber Barış Özcan, kanalında yayınladığı yeni videosunda bu kez takipçileri ile milyonlarca Türk'ün ismini Mars'a göndermesi hakkında konuştu. 

 

Youtube'da yayınladığı sanat, teknoloji, tasarım hikayeleri ile dikkat çeken ünlü Youtuber Barış Özcan, kanalında yayınladığı yeni videosunda bu kez takipçileri ile milyonlarca Türk'ün ismini Mars'a göndermesi hakkında konuştu. Milyonlarca Türk’ün NASA aracılığıyla 2020 yılında Mars’a göndereceği uzay aracına ismini yazdıranların olduğu ülke haritası üzerinden açıklama yapan ünlü Youtuber bu durumun insanların bakış açıları ve beyinleri ile ilgili önemli bir gelişme olduğunu söyledi.

 

NASA uzay konusunda insanların dikkatini çekebilmek için bir kampanya düzenledi. İnternetten isminizi yazıyorsunuz. Onlar da bu isimleri bir çipe kaydedip, 2020 yılında Mars’a gönderecekleri aracın içine koyuyor. Böylece sembolik olarak siz de Mars’a gitmiş oluyorsunuz. Bunu daha önce bir kaç kez daha yapmışlardı. Ama ilk kez bu kadar çok ilgi gördü. Özellikle Türkiye’den. Listenin en başındayız. Nüfusa oranladığımızda diğer ülkelere kat be kat fark atıyoruz.

 

Ünlü Youtuber bu videoyu hazırlarken dünyaya en çok mühendisi yetiştiren Hindistan’dan 455 bin civarında başvuru yapıldığını söyleyen ünlü Youtuber, Türkiye’den ise 1 milyon 660 bin başvurunun yapıldığını kaydetti.

 

Detayları aşağıdaki video üzerinden takip edebilirsiniz.