Kasırganın Vurduğu Florida Sokaklarında Timsah Ve Yılanlar Cirit Atıyor!

Milton kasırgasının yıkıp geçtiği ABD’nin Florida eyaletinde sel sularından kaynaklanan yepyeni tehlikeler ortaya çıkmaya başladı: Timsahlar, yılanlar ve ölümcül bakteriler…

 

Yetkililer “Timsahlar ve yılanlar özellikle sel altındaki bölgelerde ciddi ölçüde arttı. Onlardan uzak durun. Onlara uzaklaşabilmeleri için alan bırakın” uyarısında bulundu. Her ne kadar Florida halkı timsahlarla yaşamaya alışık olsa da zaman zaman aralarında paylaşılacak alan çatışması yaşanabiliyor.

 

Sosyal medya platformlarında da sel sularıyla kaplı sokaklarda dolaşan timsahlar görülüyor. Hatta bazıları boş evlere yerleşiyor. Florida’yı istila eden timsahların çoğunun evcil değil, vahşi doğadan kopup gelmiş oldukları belirtildi. Ancak onlar da insanlarla yaşamaya alıştıkları için genellikle kedi-köpek gibi ev hayvanlarına saldırıyorlar.

 

Ancak, “Ne olur ne olmaz” diyor yetkililer ve “Ellerinizi nereye dayadığınıza, adımlarınızı nereye attığınıza dikkat edin. Suda göremediğiniz yelerden uzak durun.  Çünkü timsah yoksa bile yılan olabilir…” Timsah ve yılandan daha büyük tehlikeler de var: Bakteriler. Özellikle de et yiyen bakteriler! Florida’da sıcak sahillerde yuvalanan bu bakteriler kasırgalarla ve sel sularıyla içlere sürükleniyorlar.

 

Kazayla bacağınızda bir kesik olursa et yiyen bakteriler hemen oraya hücum ediyorlar. Öyle bir durumla karşılaşıldığında zamana karşı yarışmak gerekiyor. Zira et yiyen bakteriler büyük bir hızla hemen vücuda yayılıyorlar.