İster İnan İster İnanma! Bakteriler Saymayı Ve Okumayı Biliyor!

Araştırmacılar genetiği değiştirilmiş bakterileri konu alan bir araştırmada şaşırtıcı sonuçlara ulaştılar. “Nature Chemical Biology” dergisinde yayınlanan araştırmaya göre, bakteriler grup halinde olduklarında 0-9 arasındaki sayıları ve bir metindeki sesli harfleri tanıyabiliyor.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Daha da ilginci bir pizzanın kaç dilime bölünebileceğini de kestirebiliyor! Aslında o kadar becerikli veya yetenekli değiller. Yapabilecekleri işler sadece 12 adetle sınırlı. Çift haneli sayıları seçemiyorlar. Araştırmaya imza atan Hindistan’daki Saha Nükller Fizik Enstitüsü aslında biyolojik elektrnik çiplerin bir gün bugün kullanılan elektronik çiplerin yerini alıp almayacağı veya maliyet açısından onlarla rekabet edip etmeyecekleri sorusuna yanıt aradı.

 

14 bakteri bir modül şeklinde çalıştı, çeşitli işleri yapmak için farklı biçimde birleşip ayrıldı Kendilerine iletilen bilmecenyi çözmek için farklı gruplar oluşturdu Bakteriler aslında tek hücreli canlılar ama ekip oluşturduklarında çok hücreliler gibi hareket ediyorlar.



Etiketler: