Interpol'den Avrupa Halklarına Çağrı! Faili Meçhul Kadın Cinayetlerini Aydınlatmak İçin Yardım Edin!

Kısaca Interpol olarak bilinen Uluslararası Polis İşbirliği Örgütü, son 40 yılda çeşitli ülkelerde öldürülmüş olarak bulunan kadınların katillerinin tespiti için Avrupa halklarına yardım çağrısı yaptı. Interpol bu amaçla başlattığı kampanyaya İdentify Me (Beni teşhis et) adını verdi.

 

Bir dövme, bir kolye, vücudun bir özelliği… “İnterpol” Avrupa’nın 6 ülkesinde cesetleri bulunmuş 46 kadın cinayetinin aydınlatılabilmesi için yeni bir sayfa açtı. “İnterpol” Genel Sekreteri Jürgen Stock, “Bu 46 cinayetteki esrar perdesini yırtmak için en küçük bir bilgi bile işimize yarayabilir” dedi.  Son 40 yılda sadece Almanya, Belçika ve Hollanda’da 22 kadının cesedi bulundu.

 

“İnterpol”ün çağrısı ilk sonucunu verdi: 30 yıl önce Belçika’nın Anvers kentinde cesedi bulunan bir İngiliz kadının kimliği belirlendi: 31 yaşındaki Rita Robert. Yakınlar kadının vücudundaki dövmeden onu teşhis edebildiler.

 

“İnterpol” kampanyayı 3 ülkeye daha genişletmeye karar verdi: Fransa, İspanya ve İtalya. Faili meçhul cinayete kurban gitmiş kadınların olası robot portreleri, vücutlarının özellikleri, kolye gibi mücevherleri “İnterpol”ün sitesinde onlar için oluşturulmuş sayfalarda yer alıyor.



Etiketler: