İlk Kez Müzayedeye Çıktı Rekor Fiyata Alıcı Buldu!

'Christie’s' müzayede  evi tarafından düzenlenen satışta İngiltere’nin çağdaş ressamlarından Lucian Freud’ün 'Ria’nın Çıplak Portresi' adlı tablosu 13,9 milyon Pound (16,6 milyon Euro) gibi inanılmaz bir fiyata yükseldi.

 

'Christie’s' sözcüsü Anna Touzin, 'Bu geç dönem bir başeser. 2006-2007 yıllarında yapıldı. Baştan beri bir koleksiyondaydı. İlk kez müzayedeye çıkarıldı' dedi. 2011’de 88 yaşında ölen Lucia Freud, İngiltere’nin en önemli portre ressamları arasında gösteriliyor. “Psikanaliz” bilim dalının kurucusu Sigmund Freud’ün torunu olan Lucian Freud, hem otoportreleri, hem de “Nü” tablolarıyla tanınıyor. Modellerini güzelleştirme diye bir derdi yoktu. Tablolarında insanları güzellikleri ve kusurlarıyla olduğu gibi resmetmeye özen gösteriyordu.

 

'Dürüstlük' dlı tablosu onu sanat piyasasında eserleri en çok aranan ressamlar arasına soktu. 2022’de “Büyük İç Mekan W 11” adlı tablosu 86 milyon Dolar’a satıldı. Daha önce 2015’te 'Benefits Supervisor Resting' tablosu 56 milyon Dolar’a el değiştirdi. 'Christie’s' nin müzayedesinde Freud’ün 'Kadın Başı' adlı tablosu da 4,18 milyon Pound’a (5 milyon Euro) satıldı.



Etiketler: