Ganire Paşayeva Kimdir? Nerelidir? Neden Gündemde? Kaç Yaşındadır?

Ganire Paşayeva kimdir? Sosyal medyada ölüm iddialarıyla gündemde olan Azerbaycan eski milletvekili Ganire Paşayeva ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette kullanıcılar tarafından sıklıkla merak edilmektedir. Peki Ganire Paşayeva kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındadır? Cevaplar haberimizde..

 

Ganire Paşayeva kimdir? Sosyal medyada ölüm iddiası içeren haberiyle gündemde olan Azerbaycan eski milletvekili Ganire Paşayeva ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette kullanıcılar tarafından sıklıkla merak edilmektedir. Peki Ganire Paşayeva kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındadır? Cevaplar haberimizde..

 

ganire pasayeva kimdir nerelidir kac yasindadir neden gundemde

 

Ganire Paşayeva kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındadır?

 

Ganire Paşayeva kimdir? Ganire Paşayeva 24 Mart 1975 tarihinde dünyaya gelmiştir. Günümüzde 48 yaşındadır. 2005 yılından beri Azerbaycan milletvekili olarak görev yapmaktadır. Eğitimini Bakü Devlet Üniversitesi ve Azerbaycan Tıp Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Hekimliği ve milletvekilliği yanında gazetecilik ve yazarlık da yapmıştır. Paşayeva'nın ayrıca Azerbaycan Milli Meclisi Kültür Komisyonu Başkanı olarak görev yaptığı bilinmektedir. Yayınlanmış bir şiir kitabı da bulunmaktadır.

 

Ganire Paşayeva'nın sağlık durumu nasıl? 

 

45 yaşındaki Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva'nın komaya girdiği açıklanmıştı. Paşayeva'nın sağlık durumuyla ilgili son durumu CNN TÜRK'te Fulya Öztürk aktardı. Vefat etti haberlerini yalanlayan Öztürk şu ifadeleri kullandı: Öldü haberi çıktı biliyorsanız yaklaşık bir iki saat önce sosyal meydada. Gerçekten hepimizi çok üzdü. Ganire Paşayeva, Türk dünyası için önemli bir isim. Şimdi şöyle oluyor, durumu çok ciddi, yoğun bakımda. Öldü haberleri geldi bu haber yalan. Geçen yıl kilo alıyor, kilo aldığı için de mide küçültme ameliyatı oluyor. Bir yıl boyunca hep rahatsızlıklar yaşamış. İki gün önce evinde gece 3'e doğru bir anda tansiyonu 4'e düşüyor. Hemen yanındaki yardımcıları hastaneye yetiştiriyorlar. Durumu çok çok kritik. 45 yaşındaki Milletvekili Ganire Paşayeva, 7 yıl boyunca muhabirlik ve sunuculuk yaptı. 6 Kasım 2005 günü yapılan meclis genel seçimlerine bağımsız aday olarak katılan Paşayeva, Tovuz milletvekili olarak Azerbaycan Milli Meclisi'ne girdi. Azerbaycan Milli Meclisi'nin 3’üncü, 4’üncü, 5’inci ve 6’ıncı dönem milletvekili olan Paşayeva, ayrıca Azerbaycan Milli Meclisi Kültür Komisyonu Başkanı olarak görev yapıyor.