Fedon'dan Dikkat Çeken Açıklama! 'Türklük Konusunda Beni Sorgulayacak Kimse Yok!'

Grek müziğin usta ismi Fedon, kimliğine yönelik tepkilerden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Usta müzisyen, "Hristiyanım ama Türk'ün hasıyım" ifadelerini kullandı.

 

NTV'de yer alan habere göre; Geçtiğimiz akşam Kıbrıs'ta sahne alan Fedon, hayranlarıyla buluşmadan önce basın mensuplarıyla sohbet etti. Rum kökenli ve Hıristiyan olduğu için kendisine tepki gösterenlerin olduğunu belirten usta sanatçı, rahatsızlığını dile getirdi.

 

"TÜRK'ÜN HASIYIM”

 

“Bana ‘gâvur’ diyorlar ama bu ülke için benden daha fazla mücadele eden yok. Vergimi ödüyorum, askerlik görevimi fazlasıyla yaptım. Türklük konusunda beni sorgulayacak kimse yok, sadece Allah! Ben Hıristiyan’ım ve Rum kökenliyim ama çoğu Müslüman’dan daha Türk’üm. Türk’ün hasıyım. Bu ülke için hizmet ettim, 27 ay gönüllü askerlik yaptım. Vatanımı seviyorum. Eleştirenlere cevap veriyorum: Benim Türklük konusunda sorgulanacak bir tarafım yok.”

 

"SON NEFESİME KADAR SAHNEDEYİM”

 

Müzikten kopamayacağını dile getiren 78 yaşındaki sanatçı, son anına kadar sahnede olmak istediğini şöyle ifade etti:

 

“Jübilem mezarda olacak. Sahneyi bırakmayı asla düşünmüyorum. Sahnede çalışmak benim için bir yaşam tarzı. Bugüne kadar kazandığım paraları tatil beldelerinde yan gelip yatmak için değil, çalışmak için harcadım. Son nefesime kadar sahnedeyim. Rabbim ne derse o olur ama sahnede veda etmek istiyorum. İnşallah ölümüm Metin Arolat ve Zeki Müren gibi sahnede olur.”

 

Maddi konularda gösterişten uzak olduğunu ifade eden Fedon, çok çalıştığını  “Çocuklarımı okuttum, büyüttüm. Eşek gibi çalıştım, bey gibi yedim. Hala Bodrum’da kirada oturuyorum" sözleriyle dile getirdi. Öte yandan sosyal medyayı aktif olarak kullanan ve zaman zaman eski fotoğraflarını paylaşan Fedon, birkaç ay önce bu kareyi "Birçoğunuzun beni böyle görmediği... Sakalsız Fedon" notuyla takipçilerinin beğenisine sunmuştu.