Fatih Artman Kimdir? Nerelidir? Sevgilisi Var Mı?

Fatih Artman kimdir? Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla ve son dönemde yer aldığı projelerle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü oyuncu Fatih Artman ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette kullanıcılar tarafından sıklıkla merak edilmektedir. Peki Fatih Artman kimdir? Nerelidir? Sevgilisi var mı? Burcu nedir? Kaç yaşındadır? Evli mi? Cevaplar haberimizde..

 

Fatih Artman kimdir? Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla ve son dönemde yer aldığı projelerle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü oyuncu Fatih Artman ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette kullanıcılar tarafından sıklıkla merak edilmektedir. Son dönemde yaptığı paylaşımlarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü oyuncu Fatih Artman ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette kullanıcılar tarafından sıklıkla merak edilmektedir. Peki Fatih Artman kimdir? Nerelidir? Sevgilisi var mı? Burcu nedir? Kaç yaşındadır? Evli mi? Cevaplar haberimizde..

 

fatih artman kimdir nerelidir sevgilisi var mi

 

Fatih Artman kimdir? Nerelidir? Sevgilisi var mı?

 

Fatih Artman kimdir? Behzat Ç., Menajerimi Ara gibi yapımlardan tanıdığımız ünlü oyuncu Fatih Artman 13 Şubat 1988 tarihinde Ankara’da dünyaya gelmiştir. 1.89 cm boyundaki oyuncu 85 kg ağırlığında ve kova burcudur. Göz rengi Yeşil, saç rengi kahverengidir. Melek Artman, Dilek Artman adında iki kardeşi vardır. Ankara’nın Gazi Mahallesinde 3 çocuklu bir ailenin en küçüğü olarak dünyaya geldi. İki ablası var. Annesi ev hanımı, babası emekli. Babasını 2002 yılında, henüz 14 yaşındayken kaybetti. “Hakikaten babamın vefatına kadar harika bir çocukluk yaşadım, hatta babamın ölümüne kadar çocukluk yaşadım diyebilirim. Sonra çocuk değildim artık. Babamı kaybettiğimde 14 yaşındaydım. Sonra evdeki erkek figürü ben oldum, hâlâ bazı kararları almadan önce bana sorarlar. 14’ten sonra dünya benim için başka bir dünyaydı. Babamdan önce, babamdan sonra diye ayırabilirim. Bir de kritik bir yaşmış: Ailemin hakkını ödeyemem. 14 yaşındaki bir çocuğu çok güzel yönlendirmişler.”

 

Daha çocukken bile monoton bir iş yapamayacağını biliyordu. Bankacı, öğretmen vb. meslekleri seçmek istemiyordu. “Her gün aynı saatte kalkıp tıraşını olup işe gitmek bana göre değildi. Daha 10 yaşındayken bunu istemediğimi biliyordum. Ablam çok taklit yaptığım için lisedeyken beni konservatuara yönlendirdi. Annem de Hacettepe’nin bir kursunu bulup beni ona yazdırdı, sonunda da konservatuara girdim. Hocalarımın en çok şaşırdığı şey, ailemin beni oyunculuk konusunda desteklemesi oldu. Ailem üstüme düşmeseydi belki kendim başvurmazdım. Enerjim çocukluk yıllarında daha fazlaydı, yıllar geçtikçe durağanlaştım.” İlkokul ve liseyi Ankara Gazi Mahallesi’nde okudu. Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Ana Sanat Dalı Oyunculuk Bölümü’nden mezun oldu. Dişçiye giderken keşfedildi. Konservatuarın üçüncü sınıfındaydı; okulu bitirince aklına tiyatroyu ve ABD’ye gidip dil öğrenmeyi koymuştu. Ama o gün arkadaşı Engin Öztürk, Serdar Akar’ı görmeye gidiyordu, o da dişine dolgu yaptıracaktı, bir süre arkadaşına eşlik edip sonra dişçiye gitti. “Engin Öztürk benim çok yakın arkadaşım. O ‘Fatmagül’ün Suçu Ne’ dizisiyle anlaşmıştı. Ankara’da Engin’le dişçiye gidiyorduk. Engin, ‘Erdal Beşikçioğlu çağırıyor, uğrayalım mı?’ dedi. Ben de ‘Beni öyle ortamlara sokma, sevmiyorum’ dedim. Çok ısrar etti ve gittik. İçeri girdiğimizde Serdar Akar’ı gördüm. Yanlarına oturduk. Erdal Beşikçioğlu ‘Sen de deneme çekimine gireceksin’ dedi. ‘Hayır, ben dişçiye gideceğim’ dedim ve Erdal abi içeriye gidince oradan kaçtım. Benim o taraklarda bezim yoktu ve ciddi bir tiyatro aşığıydım. Dişçide Engin arayıp ‘Koş Serdar Akar seni çağırıyor’ dedi. Gittim. Orada görüştük, sonrasında bir kere daha, ardından bir görüşme daha, sonra yine görüştük. Görüşmelerimiz bitmek bilmedi. Sonra kendimi Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi’nin setinde buldum. Böylece okul devam ederken set maceram başladı.”

 

Televizyon macerasına, ‘Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi’ dizisinde canlandırdığı ‘Harun’ karakteriyle başladı. İlk dizi deneyimi olan ‘Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi’ dizisinde canlandırdığı ‘Harun’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti. Samimi, komik, eğlenceli, mütevazi, yapmacıksız. “Samimi olmaya takık haldeyim kendi adıma, çünkü samimiyet iki taraf da gerçekse ilişkilerde çok başka çözümler getirebiliyor. Büyük ayrılıklar da getirebilir, büyük birliktelikler de. Ama samimiyet filtresi olan ilişki, benim için gerçek olmayan ilişkidir.  Bazen o kadar samimiyetsizlik oluyor ki, keşke daha saf biri olsa diyorsun, ciddiye alamıyorsun. Bir arkadaşım var mesela, yalancıdır ama yalan söylediğini belli eder; ona bayılıyorum. Yalan söylesin ve belli etsin; ama samimi olsun.”Rock barda eğlenmeyi seviyor. Ama başka ortamlarda da sıkılmamayı beceriyor. “Ben deliler gibi dans edelim durumunda hiç olmadım. Genelde nereye gidersem gideyim sohbet adamıyım.”



Etiketler: