Faruk Bildirici'nin RTÜK ÜyeliÄŸi DüÅŸürüldü!

RTÜK Üyesi Faruk Bildirici'nin üyeliÄŸi yapılan üst kurul toplantı sonrası düÅŸürüldü. 

 

RTÜK Üyesi Faruk Bildirici'nin üyeliÄŸi yapılan üst kurul toplantı sonrası düÅŸürüldü.  Twitter sayfasından konuyla ilgili açıklama yapan Faruk Bildirici "RTÜK’TE MUHALEFETE VE DEMOKRASÄ°YE DARBE BaÅŸkanın hukuksuz olarak üç yerde birden görev almasına karşı çıktığım, yanlışları eleÅŸtirdiÄŸim ve kamuoyuna duyurduÄŸum için RTÜK üyeliÄŸimin düÅŸürülmesi teklif edildi.

 

RTÜK’ÜN 25 YILLIK TARÄ°HÄ°NDE Ä°LK Üst Kurul toplantısında ÅŸu anda BaÅŸkan Åžahin’in üyeliÄŸimin düÅŸürülmesi önerisinin gündeme alınması görüÅŸülüyor. Yasa gereÄŸi ben salondan çıkarıldığım için beni CHP kontenjanından seçilen Ä°lhan TaÅŸçı savunuyor.

 

TEHLÄ°KELÄ° BÄ°R YOL AÇILIYOR ÜyeliÄŸimin düÅŸürülmesi mücadelemi etkilemez ancak anti demokratik bir yol açılmış olur. BeÅŸ oyu bulan taraf susturmak istediÄŸi muhalif üyeyi kuruldan atabilir. RTÜK’te muhalefete izin vermeyen, siyasi iktidarın uzantısı ve tek sesli bir dönem baÅŸlar.

 

RTÜK üyeliÄŸimin hukuksuz biçimde düÅŸürülmesiyle ilgili olarak saat 16.00’da Ä°lhan TaÅŸçı ile birlikte RTÜK binası önünde basın toplantısı yapacağız.

 

HUKUKSUZLUK GALÄ°P GELDÄ° RTÜK ÜYELİĞİMÄ° DÜÅžÜRME KARARI VERDÄ°LER. Muhalefet yapmanın bedeli üyeliÄŸimin düÅŸürülmesi oldu. Bu tahammülsüzlüÄŸü, hukuksuzluÄŸu, anti demokratik kararı yargıya götüreceÄŸim. " ifadelerini kullanırken karara isyan etti.