Endonezya'da Akıntı Bir Turisti Açığa Sürükledi Sonrasında Köpek Balığında İnsan Kalıntıları Bulundu!

Endonezya’da Colleen Monfore adındaki 68 yaşındaki Amerikalı kadın turist Pulau Reong adasında arkadaşlarıyla  derin sulardaki balıkları seyretmek için daldı ama kayıplara karıştı. Güçlü akıntılar onu önlerine katıp sürüklemişlerdi.

 

Grubun rehberi çok çabalamasına rağmen Monfore’u gemiye alamadı. 10 gün sonra Doğu Timor’da, yani Monfore’un kaybolduğu yerden 120 kilometre uzaklıkta bir balıkçı bir köpek balığı yakaladı ve kötü durumda olduğunu görünce öldürmek zorunda kaldı.

 

Köpek balığının bu kadar kötü durumda olmasının nedeni midesinin bir kadının vücudunun ve dalgıç giysilerinin parçalarıyla dolu olmasıydı. Onları sindirememişti. Balıkçı, “Başta plastik parçaları veya balıkçı ağlarını yuttuğunu düşündüm. Ancak karnını yarınca bir kadının vücut parçaları gördüm” dedi.

 

Köpek balığının midesindeki kadın vücudu parçalarının Colleen Manfore’a ait olup olmadığı henüz tespit edilemedi. Yetkililer bölgede kaybolan başka birine ait olabileceği ihtimaliini de göz ardı etmiyorlar. Manfore’un bir arkadaşı Facebook’tan şu bilgileri verdi: “Bu son derece nazik kadınla binden fazla kez daldım. Çok iyi bir dalgıçtı. O nedenle bir köpek balığının değil çevredeki koşulların kurbanı olduğunu düşünüyorum.”

 

Aynı kadın, köpek balıklarının midelerinin salgıladığı çok güçlü asitler sayesinde yuttuklarını çok hızlı sindirdiklerini, o nedenle bulunanların Manfore’un vücudunun artıkları olduğuna inanmadığını belirtti. Gerçekten de bölgede insanlara köpek balığı saldırısı hemen hiç görülmüyor.