Dünyanın İlk Tesettürlü Mankeni Halima Aden Modelliği Bıraktı!

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla adından sık sık söz ettiren dünyanın ilk tesettürlü modeli olarak da tanınan ünlü manken Halima Aden mesleği bıraktığını açıkladı. 

 

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla adından sık sık söz ettiren dünyanın ilk tesettürlü modeli olarak da tanınan ünlü manken Halima Aden mesleği bıraktığını açıkladı. Son dönemde yaptığı açıklamalarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran dünyanın ilk tesettürlü modeli olarak da tanınan ünlü manken Halima Aden mesleği bıraktığını açıkladı. 

 

Moda asla bana göre değildi

 

Dünyanın ilk tesettürlü modeli olarak ünlenen Halima Aden, tesettürünü moda gösterilerinde kullanmaktan dolayı pişman olduğunu ve modellik yapmanın kendisini dini inançlarından taviz vermeye zorladığını belirterek mesleği bıraktığını duyurdu. Dünyaca ünlü bir çok yıldızın arkadaşı olan Halima, "Moda asla bana göre değildi. Ben insanlar içinim! İmanım için varım! Uyandım. Bazı defilelerden sonra otel odalarında hıçkırarak ağladım. Namazlarımı kaçırdım. Bu ben değildim" dedi. Halima Aden'in Instagram hesabından duyurduğu bu kararına Bella ve Gigi Hadid'le Rihanna da destek verdi.

 

Halima Aden