Dişleri Macunsuz Fırçalamak Zararlı Mı?

YouTube, TikTok ve Instagram gibi sosyal medya mecralarında son zamanlarda dişleri macunsuz fırçalamanın daha doğru olduğuna ilişkin videolar yayınlamıyor. Onlara göre, macundaki mentol kokusunun ağıza yayılması, dişlerin daha güçlü ve daha bilinçli fırçalanmasını önlüyor.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Arıca diş macunundaki gliserinin gerçeğin aksine dişlerin olduğundan daha temiz ve daha parlak olduğu hissini veriyor. Peki, dişleri fırçalamak için macun mutlaka gerekli mi? İşte TikTok’ta, Instagram’da ve diğer sosyal medya mecralarında görüşlerine başvurulan “Uzman” diş hekimlerinin yanıtları:

 

Evet, gerekli. Çünkü özellikle mentollü diş macunları sadece ağıza ferahlık vermekle kalmıyor. Ayrıca içerdiği bir çok maddeyle diş minelerini güçlendiriyor, kireçlenmeyi ve çürümeyi önlüyor. Yine macundaki maddeler dişlerin tam temizlenmesini ve dişin yüzeyindeki plakaların yok edilmesini sağlıyor. Macunsuz fırçalamayı ısrarla tercih ederseniz, diş sorunlarıyla karşılaşabilir, ayrıca enfeksiyonlara ve hastalıklara zemin yaratmış olursunuz.

 

Diyelim ki, bir yere veya tatile giderken diş macununuzu almayı unuttunuz. O zaman macunsuz fırçalamak uygun olur mu? Cevap: Dişlerinizi hiç fırçalamamak daha iyi bir çözüm olabilir!