Burak Arslan'dan Ürküten Dolar Tahmini! Dikkat Çekti! Ne Kadar Olur Dedi?

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren ekonomist Burak Arslan, B4News kanalında yayınladığı ekonomi analizinde dolar TL kuru ile ilgili dikkat çeken analizlerde bulunurken doların gideceği yön ile ilgili ürküten tahminlerde bulundu. 

 

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren ekonomist Burak Arslan, B4News kanalında yayınladığı ekonomi analizinde dolar TL kuru ile ilgili dikkat çeken analizlerde bulunurken doların gideceği yön ile ilgili ürküten tahminlerde bulundu. Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren ekonomist Burak Arslan, B4News kanalında yayınladığı ekonomi analizinde dolar TL kuru ile ilgili dikkat çeken analizlerde bulunurken doların gideceği yön ile ilgili ürküten tahminlerde bulundu. 

 

Dolar 23-28 TL olacak!

 

Burak Arslan yaptığı değerlendirmede “Dolar için kritik nokta olan 18.39-18.40 civarlarında çok yaklaştık. Üstelik henüz Temmuz ayını bitiriyoruz. Ağustos’a başlayacağız. Aralık ayına kadar son çeyrekte uzun bir yol var önümüzde. Yani bunlar henüz fragmandı. Şimdi asıl film başlayacak. Tabii esas filmde müdahale edecekler mi etmeyecekler mi ona bir bakacağız. Dolayısıyla yeni bir enstrüman gelir mi? Dolar kuru nereye kadar gidecek ona bakacağız. Altındaki duruma bakacağız.

 

Dolar TL’nin geldiği noktada çok üzücü bir süreçten geçiyoruz. Çünkü koskoca bir ülke bir inat uğruna, alakasız bir program uğruna ki bu program başladığından beri bu programın hiçbir işe yaramadığını gösteren emareler olmasına rağmen bundan dönülmeyerek ve hiçbirşey yok denilerek devam eden bir deney içerisindeyiz. Kur ama artık kaçınılmayacak noktalara geldi. Ne demek kaçınılmayacak noktalara geldi?

 

KKM çıktığında zaman kazanılmıştı. KKM sonrası 10 TL’lere düşmüştü dolar ülke olarak çok sevinmiştik. Sonrasında ilk üç günde 14 TL’lere oturduk. Burada evet KKM ile zaman kazandık güzel ama bu zamanın arkasını doldurun dedik. Doldurdular mı? Doldurmadılar. Şimdi ne oldu peki? Yapılan hamle sıfırlandı ve yeniden 18.40 seviyelerine geri gelip yaklaştık. Daha Ağustos ayındayız. Dolar asıl Eylül, Ekim, Kasım gibi tepki verir. Biz daha Ağustos ayının başında tepeye doğru geldik yaslandık. Bunu koruyabilecek miyiz?  Eksi rezervler ve enflasyon sonrası dolar endeksli piyasalarda bu hafta yüzde beş gerileme varken, bizde ise yine yukarı yönlü hareket vardı. Dolayısıyla bu 18.36, 18.40 bölgesi ihlal edilecek. Şimdi genel trendlere baktığımız zaman bunun karşılığı önümüzde dönemde 23-28 TL bandına denk geliyor. Şimdi bu tahmin teknik bir analiz sonrası oluşan tahmin. Ama öyle ürkütücü hikayeler var ki doların nereye gideceğini tahmin edemeyiz. Çünkü baktığımızda Merkez Bankası’nın açıkladığı dolar rezervinde eksideyiz, CDS’lerin durumu ortada, enflasyon sıkıntımız var. Yani 23-28 dolar bandı çok başka yerlere de gidebilir. Bunu tahmin edemeyiz.    

 

İşte detaylar;



Etiketler: