Boris Johnson Açıkladı! Kraliçe 2'nci Elizabeth Kemik Kanseriyle Mücadele Ediyordu!

İngiltere eski Başbakanı Boris Johnson, “Unleashed” (Zincirlerinden kurtulmuş) adını verdiği  kitabında, Kraliçe 2’nci Elizabeth’in hayatının son yıllarında kemik kanserine yakalandığını, doktorların bir anda sağlığının iyice bozulmasından korktuklarını anlattı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Johnson, Kraliçe’yi son kez 2022 Eylül’ünde Balmoral Şatosu’nda gördüğünü bildirdi. Johnson, Kraliçe’yi ölümünden 2 gün önce bir daha gördü. Kraliçe 96 yaşındaydı. “Kemik kanserine yakalandığını biliyordum” dedi.

 

Johnson, bu son ziyaret için saraya gittiğinde Kraliçe’nin özel sekreteri Edward Young’un kedisine 2’nci Elizabeth’in sağlığının yaz aylarında kötüleştiğini söyledi, sonrasını şöyle yazdı: “Kraliçe ile karşı karşıya geldiğimde, Edward Young’un ne demek istediğini anladım. Kraliçe solgundu, iyice kamburu çıkmıştı. Ellerinde ve bileklerinde morluklar vardı. Herhalde iğnelerden ve serumlardan olsa gerek. Ancak zihni bu hastalıktan hiç etkilenmemişti. Sohbetimiz boyunca sürekli gülümsedi, sakin ve yatıştırıcı bir tebessümü vardı.”

 

Johnson ile görüşmesinden 2 gün sonra, 8 Eylül 2022’de Buckingham Sarayı önce Kraliçe’nin sağlığının kötüye gittiğini açıkladı, birkaç saat sonra da ölümünü. Açıklamada, ölümün ileri yaştan kaynaklanan doğal nedenler sonucu meydana geldiği belirtildi. ”Ancak bu doğru değildi” diye yazdı Johnson, “Kraliçe kemik kanseriyle mücadele ediyordu. Sonunda o hastalığa yenik düştü…”